Ce este implantul dentar?

Inserarea implantului detar se realizeaza printr-o interventie chirurgicala. In urma introducerii surubului din titan se astepta o perioada pana cand se stabileste o legatura intre acesta si osul mandibulei astfel incat sa poata fi folosit ca suport pentru o coroana.

Aceste implanturi dentare pot constitui suport pentru coroane, proteze totale sau partiale. Implantele dentare pot inlocui un dinte sau mai multi. Surubul implantat este realizat din titan deoarece acesta este un material biocompatibil, incat osul reuseste sa-l integreze in interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare.

Pentru a se realiza un implant dentar este nevoie de urmarea mai multor sedinte la stomatolog. Numarul de sedinte depinde insa de tipul dintilor dumneavoastra. Cu aproximatie numarul de sedinte insumeaza 6-8 dar dureaza o perioada mai lunga pana cand se stabileste legatura intre implant si osul maxilei sau mandibulei.

Daca sunteti fumatori, intreruperea fumatului este necesara pentru a grabi cicatrizarea si vindecarea gingiei. Pentru intretinerea dintilor dupa realizarea implantului dentar este nevoie doar de periajul obisnuit si de folosirea atei dentare. Consumul de cafea, ceai sau alte bauturi nu vor afecta in mare masura coroana de portelan, asadar consumul acestora nu este interzis.

You may also like

Leave a comment